Oprawa: | miękka |
Liczba stron | 224 |
Format: | 190 x 235 |
Język: | polski |
Wydanie: | 2014 |
Wydawca: | Fundacja Źródła Życia |
BOONE LAURIE, wykwalifikowana dietetyczka specjalizująca się w diecie opartej na produktach pochodzeia roślinnego, specjalistka ds. żywienia i odżywiania, prelegentka i pisarka. W dziedzinie odżywiania i fitness pracuje już od 1998 roku. Napisała kilka publikacji i występowała w różnych programach, m.in. w CNN i National Public Television. Lauri często współpracuje z One Green Planet, a także występuje jako specjalista w ChickRx i Learn It Live. Mieszka w Nowym Yorku z mężem Garym, córką Marią oraz psem i kotem – Luckym and Tomem. Prowadzi także swój własny gabinet.
Spożywaj najwartościowsze pokarmy, a dadzą ci superzdrowie!
Każdy wie, że owoce i warzywa stanowią fundamentalną część zdrowej
diety, ale superpokarmy pochodzenia roślinnego należą do elity
pożywienia. Szanowane przez wiele starożytnych kultur ze względu
na swoje działanie uzdrawiające i energetyzujące, superpokarmy mają
najwyższą gęstość odżywczą na ziemi. Książka Superpokarmy roślinne
opisuje 50 głównych superpokarmów, przedstawiając ich wyjątkowe
właściwości oraz praktyczne wskazówki dotyczące wprowadzenia ich do
codziennego odżywiania.
Poradnik dostarcza informacji na temat znanych superroślin, takich jak
żurawina, siemię lniane czy granat, oraz pokarmów dopiero zyskujących na
popularności, takich jak nasiona chia, noni czy yacon. Ponadto zawiera
50 przepisów bogatych w wartości odżywcze, które ułatwią ci wprowadzenie
superpokarmów do codziennych posiłków. Wypróbuj na przykład lody
lawendowe z jagodami , pikantne mleko dyniowe, grzyby cremini nadziewane
pesto z orzechów włoskich i pietruszki, zupę ze szpinaku i orzechów
nerkowca, sałatkę ze szpinaku i truskawek z sosem z camu camu lub pilaw z
ryżu i granatu.
Wspaniały i praktyczny dodatek w zdrowej kuchni
Judita Wignall, autorka książki Na surowo
Cóż za niezwykła książka! Przejrzyste opisy korzyści zdrowotnych
pięćdziesięciu superpokarmów wraz z pysznymi (i łatwymi!) przepisami. A
co najlepsze, te pokarmy mogą być wprowadzone do każej diety.
Jonny Bowden,
autor książki The 150 Healthiest Foods on Earth
Fantastyczny i zwięzły przewodnik o tym, jak jeść, co jeść i dlaczego
sięgać po produkty roślinne. Piękne zdjęcia, ciekawy układ oraz
wyczerpujące informacje sprawiają, że nauka, jak dzięki zdrowemu
odżywianiu można wyglądać promiennie, staje się dobrą zabawą!
Allyson Kramer,
autorka książki Great Gluten-Free Vegan Eats
Świetna książka ukazująca koncepcję gęstości odżywczej. Współcześni
ludzie desperacko potrzebują wyraźnych wskazówek, które wskażą drogę ku
pełnowartościowym pokarmom. Lauri Boone robi to ze stylem i wdziękiem.
Annie B. Kay, dietetyczka
i autorka książki Every Bite is Divine
Jeśli zdrowe odżywianie od zawsze cię ciekawiło, ta książka zdecydowanie
pomoże ci pozbyć się wszelkich wątpliwości. Dzięki zawartym w niej
przepisom zaczniesz spożywać pokarmy bogate w wartości odżywcze!
Gabrielle Javier-Cerulli,
autorka książki No Ordinary Woman:
Tips for Conscious, Creative and Healthy Living
|
|
|
|
|
|
Podaj kod pocztowy lokalizacji, dla której interesuje Cię dostawa
Sprawdź czy jesteś w zasięgu Podam kod przy rejestracjiJeżeli już jesteś naszym klientem zaloguj się:
Na adres e-mail podany przy zakładaniu konta zostanie wysłane aktualne hasło.