Oprawa: | miękka |
Liczba stron | 68 |
Format: | 162 x 215 |
Język: | polski |
Wydanie: | 2015 |
Wydawca: | Fundacja Źródła Życia |
BETH GEISLER jest pisarką i redaktorką specjalizującą się w tematyce zdrowia, żywności i żywienia. Od ponad dziesięciu lat promuje alternatywne podejście do zdrowia i odżywiania.
JO STEPNIAK jest autorką kilkunastu książek poświęconych wegetarianizmowi, m.in. The Ultimate Uncheese Cookbook, Food Allergy Survival Guide i Raising Vegetarian Children.
Komosa ryżowa, znana także pod nazwą quinoa, była uprawiana już w starożytności w Ameryce Południowej, gdzie uznawano ją za podstawowy produkt spożywczy i nazywano chisiya mama, czyli ‘zboże matka’. W ostatnich latach podbiła serca miłośników zdrowego odżywiania oraz osób stosujących dietę bezglutenową. Została również uznana za superżywność, ponieważ jej malutkie nasiona są hipoalergiczne, bezglutenowe, są źródłem pełnowartościowego białka, mają wysoką zawartość błonnika, niski indeks glikemiczny oraz zdecydowanie przewyższają inne zboża pod względem zawartości składników odżywczych.
Autorki niniejszej publikacji dzielą się swoją wiedzą na temat historii nasion quinoa, ich rodzajów oraz licznych właściwości, do których należą:
Przedstawione w książce przepisy kulinarne ułatwią włączenie komosy ryżowej do swego codziennego menu – dzięki nim ta zmiana okaże się prosta i z pewnością przyniesie mnóstwo korzyści zdrowotnych.
Podaj kod pocztowy lokalizacji, dla której interesuje Cię dostawa
Sprawdź czy jesteś w zasięgu Podam kod przy rejestracjiJeżeli już jesteś naszym klientem zaloguj się:
Na adres e-mail podany przy zakładaniu konta zostanie wysłane aktualne hasło.