Dane książki | |
Oprawa: | miękka |
ISBN: | 978-83-7731-000-7 |
Liczba stron | 420 |
Format: | 170 x 220 |
Data wydania: | 2012 |
Język: | polski |
które poznałem w ciągu czterdziestu lat spędzonych w kuchni. Starałem się przekazać tu wiedzę, którą nabyłem, prowadząc zajęcia dla studentów (a oni są w stanie popełnić każdy możliwy błąd) lub poznałem przez przypadek (podczas pracy w restauracjach, gdzie w podbramkowych sytuacjach po prostu trzeba szybko myśleć), albo też powoli uczyłem się, doskonaląc powtarzane latami techniki (w niektórych przypadkach działo się to dzień po dniu i rok po roku).
Ta zwięzła, ale bogata w treść książka jest podzielona na podstawowe działy, wypełnione podpowiedziami, jak pracować wydajniej. Można tu znaleźć pozornie oczywiste sugestie - takie jak zakup fartucha, który łatwo zawiązać
i rozwiązać - ale i mnóstwo zaskakujących rad, na
przykład dlaczego można wyrzucić garnek z podwójnym dnem i ruszt do
mięsa. Jednak większa część tej książki poświęcona jest odpowiedziom na
wszystkie te pytania, które złożyły się na jej tytuł - począwszy od
tego, jak nie spalić masła, jak panierować kotlety i przechowywać świeże
zioła, aż po zagadnienie, kiedy powinno się zastosować wysoką
temperaturę, a kiedy niską."
James Peterson
Podaj kod pocztowy lokalizacji, dla której interesuje Cię dostawa
Sprawdź czy jesteś w zasięgu Podam kod przy rejestracjiJeżeli już jesteś naszym klientem zaloguj się:
Na adres e-mail podany przy zakładaniu konta zostanie wysłane aktualne hasło.