Oprawa: | miękka |
ISBN: | 978-83-63803-57-5 |
Format: | 165 x 235 |
Język: | polski |
Wydanie: | 2014 |
Wydawca: | Arystoteles |
Kuchnia żydowska – narodowa kuchnia Żydów charakteryzująca się skrupulatnym przestrzeganiem koszerności.
Najważniejszą cechą kuchni żydowskiej, obecną we wszystkich jej
odmianach, jest ścisłe przestrzeganie koszerności, tj. religijnego
podziału pokarmów na koszerne – czyste (dozwolone) i trefne – nieczyste
(zakazane). Podział ten oparty jest na Biblii, na nakazach Pięcioksięgu
Mojżesza (Tory), i późniejszych interpretacjach tych praw przez rabinów.
|
|
| ||||||
|
|
| ||||||
|
|
| ||||||
|
|
|
|
|
|
Podaj kod pocztowy lokalizacji, dla której interesuje Cię dostawa
Sprawdź czy jesteś w zasięgu Podam kod przy rejestracjiJeżeli już jesteś naszym klientem zaloguj się:
Na adres e-mail podany przy zakładaniu konta zostanie wysłane aktualne hasło.