Oprawa: | twarda |
ISBN: | 978-83-62103-60-7 |
Format: | 160 x 230 |
Liczba stron: | 212 |
Język: | polski |
Wydanie: | 2016 |
Wydawca: | Fundacja Źródła Życia |
KAREN HOUGHTON - dyplomowana pielęgniarka, jest gospodarzem emitowanego w wielu krajach programu Naturally Gourmet, który pojawia się na kanale telewizyjnym Hope Channel. Autorka prezentuje w nim wiele aktualnych sposobów przyrządzania wegetariańskich posiłków. Karen jest żoną i matką dwóch dorosłych synów, a ostatnio czerpie także radość z gotowania dla swoich wnuków.
Jeśli szukasz sposobu na to, by jeść zdrowiej, nie rezygnując przy tym z przyjemności, książka Wegańskie inspiracje ze smakiem będzie z pewnością pomocna! Zawiera ponad sto pięknie ilustrowanych przepisów na potrawy roślinne, które nie tylko są pyszne, ale też i łatwe w przygotowaniu. Lecz, aby nie opierać się tylko na naszej opinii…
Czy kiedykolwiek szukaliście sposobu na to, by poprawić swój stan zdrowia? Gorąco zachęcam, aby wypróbować przywracające zdrowie przepisy zawarte w tej książce. Karen Houghton pokazuje, jak przyrządzić jedne z najsmaczniejszych zdrowych dań, jakie jadłem!
WES YOUNGBERG, lekarz, specjalista zdrowia publicznego specjalista do spraw żywienia
Dobre zdrowie nie jest kwestią przypadku, lecz w dużej mierze zależy od naszej diety. Karen Houghton w swojej nowej książce Wegańskie inspiracje ze smakiem przedstawiła przepisy na bardzo smaczne i zdrowe dania. Jeśli poszukujecie zdrowego podejścia do żywienia, a przy tym wymagacie wybornego smaku i pięknie przedstawionych potraw, pokochacie tę książkę!
NEIL NEDLEY, lekarz medycyny, rektor Instytutu Weimar
Uwielbiam jeść, a moja miłość do jedzenia zrodziła się dzięki doskonałej kuchni mojej matki. Tak bardzo nie mogłem się doczekać jej potraw, że gdy okrywała mnie kołdrą przed snem, pytałem: „Mamo, co będzie na śniadanie?”. Budziłem się, wyczekując tego, co przygotowała! Wy również, gdy zaczniecie przyrządzać dania z tych przepisów, nie będziecie mogli doczekać się tego, co zjecie następnego dnia!
JAMEY HOUGHTON
Dziś wiemy z całą pewnością, że diety oparte na niskoprzetworzonych produktach roślinnych są dla nas najzdrowsze. Zmniejszają ryzyko wielu przewlekłych schorzeń oraz zwiększają szansę na dłuższe życie w zdrowiu. Jednakże zdrowe jedzenie, szczególnie wegetariańskie, nie zawsze kojarzy się z przyjemnością, co często obserwuję w swojej pracy z pacjentami. Książka Karen Houghton wyprowadza z tego błędu. Jasno pokazuje, że to, co służy ciału, może jednocześnie być bardzo smaczne. Co więcej, nie jest to tylko książka kucharska. Czytelnik może znaleźć w niej wiele informacji na temat odżywczych właściwości produktów i potraw, które pomagają w świadomym podejściu do odżywiania osób zdrowych oraz doborze odpowiednich potraw przez pacjentów.
Małgorzata Desmond, specjalista medycyny żywienia, dietetyk
współzałożycielka Fundacji WIEMY CO JEMY
Podaj kod pocztowy lokalizacji, dla której interesuje Cię dostawa
Sprawdź czy jesteś w zasięgu Podam kod przy rejestracjiJeżeli już jesteś naszym klientem zaloguj się:
Na adres e-mail podany przy zakładaniu konta zostanie wysłane aktualne hasło.